Szerző Téma: A második fejezet  (Megtekintve 719 alkalommal)

Wyr

• Adminisztrátor
  • Blogregény Troll
  • *
    • Profil megtekintése
A második fejezet
« Dátum: Június 09, 2009, 09:13:45 »
http://www.blogregeny.com/lancvilag/exordium/6-ketto
Természetesen várom az észrevételeket, hozzászólásokat.

A második fejezet. Ha valamiféle hatásvadász címet kellene adnom neki, akkor azt választanám, hogy "Erotikus élmény egy kasztrált fiú számára."
Éppen ezért nem azok címet csak a könyveknek, a fejezetek csak számot kapnak, a könyv címe pedig Exordium.

Mi a véleményetek erről? Kellene cím a fejezeteknek? Mennyire tartjátok jó ötletnek a két szintű felosztást (könyv - fejezet), szemben az egy szintűvel, amikor csak fejezetekre tagolódik a regény? 

Nyúlgyilkos

• Vendég
Re:A második fejezet
« Válasz #1 Dátum: Június 12, 2009, 11:03:28 »
Szvsz nem szükségesek a fejezetcímek.Óhatatlanul lelőnek valamit az elkövetkezőkből, vagy legalábbis egy irányt adnak az olvasói észlelésnek.Persze, ha van cím, direkt ez a cél gondolom - de ahogy elnézem, itt az lesz a jobb, minél többen minél többfélét vonnak le ugyanabból  ;)
És milyen piszok nehéz tényleg jó címet találni!  :D
A könyv/fejezet is elég - engem speciel zavar, ha folyton beledumál a hangulatba valami újabb piszlicsáré kis tagolás De ez én vagyok.  ;D
Naplózva

Wyr

• Adminisztrátor
  • Blogregény Troll
  • *
    • Profil megtekintése
« Válasz #2 Dátum: Június 13, 2009, 12:28:02 »
Köszönöm a választ Nyúlgyilkos,
Jól látod, tényleg az a célom, hogy minél több olvasata legyen a szövegnek. Igyekszem intertextuális kapcsolatokat és afféle "vulgárszemiotikát" (a vulgárpszichológia mintájára szabadon) becsempészi. Egy cím szerintem se jó ötlet, de azért kiváncsi vagyok a véleményekre. Például keresőoptimalizálás szempontjából jobb, ha vannak szép kulcsszódú H1-ek, fejezetcím gyanánt.

A felosztás alapötlete a Bibliából származik, és a könyvek címei is ezt fogják idézni. (Az első Exordium például a Korán első könyvének az Al-Fatihanak a latin megnevezése.) A második (Ezékiel) szintén rájátszik erre. A harmadiknak még nincs címe, de a szinopszisban Eszter-ként jelöltem meg. 

Wyr

• Adminisztrátor
  • Blogregény Troll
  • *
    • Profil megtekintése
« Válasz #3 Dátum: Július 05, 2009, 07:06:37 »
Kovács Andreának köszönhetően itt a http://www.blogregeny.com/lancvilag/exordium/6-ketto javított, korrektúrázott második fejezet is. Most már az első két fejezet közel van a véglegeshez. Ennek ellenére ha bármilyen hibát találtok benne kérlek szóljatok itt, vagy levélben.