Szerző Téma: civil életed  (Megtekintve 2188 alkalommal)

eborbath

• *
  • lelkes olvasó
    • Profil megtekintése
civil életed
« Dátum: Június 24, 2009, 02:12:39 »
Wyr, nekem egy személyes kérdésem lenne, érdekelne mivel foglalkozik egy író a hétköznapokban? Még diák vagy valahol? Ha igen hol?
Naplózva

Wyr

• Adminisztrátor
  • Blogregény Troll
  • *
    • Profil megtekintése
Re:civil életed
« Válasz #1 Dátum: Június 24, 2009, 02:22:29 »
Wyr, nekem egy személyes kérdésem lenne, érdekelne mivel foglalkozik egy író a hétköznapokban? Még diák vagy valahol? Ha igen hol?

Köszönöm a kérdést. Mikor az első regényem megjelent még diák voltam, mostanra már az egyetemen és a mesterin túl vagyok és méla undorral készülök a doktorira, csak sehogy sem akarózik jó témát és hozzá vezetőtanárt találni.
Ezen felül van egy cégem, ami szerveroldali technológiákkal, marketinggel, reklámtárgyak megszemélyesítésével és keresőoptimalizálással foglalkozik. Nem valami nagy cég, de a válsághoz képest jól megy. Ezen kívül 2007.07.07. óta házas vagyok, és október végén születik a lányom, Maya.

eborbath

• *
  • lelkes olvasó
    • Profil megtekintése
« Válasz #2 Dátum: Június 24, 2009, 02:38:58 »

Köszönöm a kérdést. Mikor az első regényem megjelent még diák voltam, mostanra már az egyetemen és a mesterin túl vagyok és méla undorral készülök a doktorira, csak sehogy sem akarózik jó témát és hozzá vezetőtanárt találni.
Ezen felül van egy cégem, ami szerveroldali technológiákkal, marketinggel, reklámtárgyak megszemélyesítésével és keresőoptimalizálással foglalkozik. Nem valami nagy cég, de a válsághoz képest jól megy. Ezen kívül 2007.07.07. óta házas vagyok, és október végén születik a lányom, Maya.
Mi tanultál/tanulsz?
Naplózva

Wyr

• Adminisztrátor
  • Blogregény Troll
  • *
    • Profil megtekintése
« Válasz #3 Dátum: Június 24, 2009, 03:06:06 »
Mi tanultál/tanulsz?
Kommunikációt. De mindenként szövegszemiotikai irányba szeretnék fejlődni. Sajnos munka és család mellett túl lusta vagyok, hogy rászánjam magam a doktorira. Egy pár barátom most végzi a doktori iskolát és elég megterhelőnek tűnik így kívülről.

krisztabea

• Veterán Fórumozó
  • Fórumozó
    • Profil megtekintése
« Válasz #4 Dátum: Július 07, 2009, 04:19:54 »
Mi tanultál/tanulsz?
Kommunikációt. De mindenként szövegszemiotikai irányba szeretnék fejlődni. Sajnos munka és család mellett túl lusta vagyok, hogy rászánjam magam a doktorira. Egy pár barátom most végzi a doktori iskolát és elég megterhelőnek tűnik így kívülről.

Wyr!
Egy ilyen vizsgára való felkészülés Kívülről is belülről is mindig annak tűnik. Nekem doktorim nincs, de életem összes vizsgája megterhelő, és traumára hajazó élményként él bennem, de túllenni rajt megszépíti az egészet.
Szerintem kapd meged, vágj bele, és hamarabb szabadulsz!  :)
Naplózva

Wyr

• Adminisztrátor
  • Blogregény Troll
  • *
    • Profil megtekintése
« Válasz #5 Dátum: Július 07, 2009, 06:40:30 »
Szerintem kapd meged, vágj bele, és hamarabb szabadulsz!  :)

Köszönöm a biztatást. Nagyon kedves vagy.

Sajnos ez a doktori iskola egy csomó vizsgát jelent. Meg persze kellene egy vezetőtanár, valami szövegszemiotikához kapcsolódó dologban. A világ ezen részén nagyon kevés embernek van joga ilyesmiben doktori képzést vezetni. Na jó, így elsőre két név azért beugrik. Például fogaskerékkapcsolásokból, vagy színháztörténetből sokkal könnyebb lenne vezetőtanárt keríteni, sőt még ebben a pici városban is volna mindkettőre lehetőség. Szemiotikára viszont egyáltalán nincs, csak legközelebb Kolozsváron. (Valószínűleg összehasonlító néptáncból is könnyebb lenne, de ezt a poént már valaki lelőtte.)

Engedd meg, hogy megfordítsam a kérdést: Te mivel foglalkozol? Első tippem, hogy egyetemista vagy valami reál szakon.

krisztabea

• Veterán Fórumozó
  • Fórumozó
    • Profil megtekintése
« Válasz #6 Dátum: Július 09, 2009, 06:50:33 »
 ??? Akár nekem szegezted a kérdést, akár vissza a "feladónak", úgy is jó. Az én válaszom nem biztos, hogy a siker záloga az oldalon.
Már nem vagyok igazi diák- bár holtig tanulok. Pedagógus vagyok. Na és a reál, mint olyan, távol áll az érdeklődésemtől. A fizika, a csillagászat, a kémia alapfokonizgatja a fogaskerekeimet.Többre nem igazán futja reálból részemről, mint ami írásaim alapjaiból való kiteljesítéséhez szükséges.
Merthogy író vagyok, dettó. Mióta beszélek, gondolkodom, és érzek, történeteket találok ki. Versek, kisprózák születtek azóta. Kalandos úton szerzem első futurisztikus hátterű,a közeljövőben játszódó kalandregényemet. Mely szintén társadalomkritikai munka- legalábbis annak szánom. Ezért, és regényem Bibliai alapjai miatt repültem rá a Láncvilágra.

Naplózva

Wyr

• Adminisztrátor
  • Blogregény Troll
  • *
    • Profil megtekintése
« Válasz #7 Dátum: Július 10, 2009, 07:11:56 »
Merthogy író vagyok, dettó.
Na ennek örülök látod. Esetleg hol olvashatnék bele valamelyik írásodba? Egészen kíváncsivá tettél. A születő kalandregényedre is nagyon kíváncsi lennék. Persze megértem, ha a kiadód az ilyesmit nem nézi jó szemmel, esetleg átküldheted mailben a kézirat pár sorát, ha megbízol bennem, vagy efféle.
Valahogy mindig sokkal jobban érdekeltek a születő írások, mint a befejezettek. (Innen is jött a Láncvilág ötlete.)

krisztabea

• Veterán Fórumozó
  • Fórumozó
    • Profil megtekintése
« Válasz #8 Dátum: Július 23, 2009, 10:26:38 »
Wyr!
Beszélünk még erről.
Készülő munkámat az utolsó simítások közben adomám ki olvasatra :)

Majd beszéljünk maiben! Oké?!
Naplózva

Wyr

• Adminisztrátor
  • Blogregény Troll
  • *
    • Profil megtekintése
« Válasz #9 Dátum: Július 24, 2009, 10:38:43 »
Majd beszéljünk maiben! Oké?!

Persze, várom az e-mailt.

krisztabea

• Veterán Fórumozó
  • Fórumozó
    • Profil megtekintése
« Válasz #10 Dátum: Július 31, 2009, 11:23:35 »
Wyr: kérdésem:
1. Megkaptad az emailt?
2. Te fotózol? A Transindex- életmódmenüben találtam két képet, ami közül a 'Vénasszony' különösen tetszett. Te tetted fel? Te is készítetted? Tök jó...!
:)
Naplózva

Wyr

• Adminisztrátor
  • Blogregény Troll
  • *
    • Profil megtekintése
« Válasz #11 Dátum: Július 31, 2009, 04:05:04 »
Wyr: kérdésem:
1. Megkaptad az emailt?
2. Te fotózol? A Transindex- életmódmenüben találtam két képet, ami közül a 'Vénasszony' különösen tetszett. Te tetted fel? Te is készítetted? Tök jó...!

1. Bocsáss meg hetem zsúfolt volt.
2. Kipróbáltam a fotóművészetet is, sok más mellett, annyira nem jött be. Amúgy pasztell képeket is festek. A képzőművészetek közül az tetszik, csak nincs időm eleget gyakorolni.
« Utoljára szerkesztve: Augusztus 02, 2009, 06:27:10 írta Wyr »
Naplózva

krisztabea

• Veterán Fórumozó
  • Fórumozó
    • Profil megtekintése
« Válasz #12 Dátum: Július 31, 2009, 05:58:09 »
 :o
Akkor te is sokoldalú vagy.
Kíváncsivá tettél!
Naplózva

Wyr

• Adminisztrátor
  • Blogregény Troll
  • *
    • Profil megtekintése
« Válasz #13 Dátum: Augusztus 02, 2009, 06:27:55 »
:o
Akkor te is sokoldalú vagy.
Kíváncsivá tettél!

Nagyon tetszett a fejezet, amit küldtél. A többi megírtam levélben. Remélem hamarosan megbeszélhetjük.

krisztabea

• Veterán Fórumozó
  • Fórumozó
    • Profil megtekintése
« Válasz #14 Dátum: Augusztus 03, 2009, 05:31:59 »
 ;) ;D
Szó(szöveg) szerint értve
Örülök az építő kritikának!
Naplózva