Szerző Téma: Zsidó vagy?  (Megtekintve 1383 alkalommal)

Tepettselyem

• Vendég
Zsidó vagy?
« Dátum: Június 29, 2009, 04:11:11 »
mert a hagyományok keresztény értékeit akarod rombolni a blogodal, ezért kérdem nyíltan, hogy te zsidó vagy? nem vagyko szélsõséges, csak kíváncsi. 
Naplózva

cassandra

• *
  • Fórumozó
    • Profil megtekintése
Re:Zsidó vagy?
« Válasz #1 Dátum: Június 29, 2009, 07:41:01 »
mert a hagyományok keresztény értékeit akarod rombolni a blogodal, ezért kérdem nyíltan, hogy te zsidó vagy? nem vagyko szélsõséges, csak kíváncsi.
Én nyíltan megvallom, nem értem, h egy SF-íróval kapcsolatban miért pont ez az, ami a leginkább foglalkoztat téged. Nekem a blogregénye tetszik, izgalmasnak találom, úgyhogy felőlem akár kis zöld emberke is lehet a Marsról az aki írja. Miért van az, hogy egyeseknek csak ez az egy kérdése van mindennel kapcsolatban? Ugyanazok miért nem azt kérdezik például, hogy a szerző Coca-colát szereti-e jobban, v a Pepsit? Ja, és bár nem vok szélsőséges, de elvárom, h ezt nyíltan bevallja! :-\
Naplózva

krisztabea

• Veterán Fórumozó
  • Fórumozó
    • Profil megtekintése
« Válasz #2 Dátum: Július 07, 2009, 04:15:16 »

Nem értem ezt az egész kérdést.

Ad 1: a "hagyományok keresztény értékeit" kifejezést nem értem. Vallásos hagyományai az embereknek lehetnek. Ez sz.tem a vallásosság alapja. És itt kapcsolhatják az emberek, csoportok a társadalomba, v.társadalom fejlődéséhez, főként, ha változást kívánnak elérni.
A kereszténység és a zsidóság maga nem vallásosság önmagában, hanem HIT kérdése. A hit pedig a szívben fejlődik ki, nem a fejben. Tehát nem hagyomány kérdése. "A szívek vizsgálója pedig az Úr"

Ad 2: a blogíró pártját fogom pedigabban, hogy ez itt egy Sci-fi alkotói blog, tehát szélsőség ide v. oda: az un.: alkotói, és szólásszabadságot teintve ez nem kérdés! Így is nagy fába vágta a fejszéjét Wyr, több szempontból is. Erre nem gondolysz érdeklődésedkor? Vagy csak fel akartad dobni a fórumot a hozzászólásoddal, Tépettselyem? 

Azért lehet, hogy fel kell vetni a kérdést, hogy érthető-e az írói szándék, amivel a történet szabadjára került?!  ???  ;)

Naplózva

Wyr

• Adminisztrátor
  • Blogregény Troll
  • *
    • Profil megtekintése
« Válasz #3 Dátum: Július 07, 2009, 08:14:55 »
Sziasztok,
Először is egyetértek Cassandrával és Krisztabeával abban, hogy a vallásom és hitem teljes mértékben lényegtelen a Láncvilág szempontjából. Mint azt már egy másik topikban kifejtettem, jelenleg egyetlen egyháznak sem vagyok tagja, mert nem hiszek az egyházakban. (Mielőtt valaki rákérdezne, a zsidó hitközösségnek éppen annyira nem, mint bármelyik másiknak.)

A "hagyományok keresztény értékeit" sajnos én sem értem. Az tény, hogy az írásaim tartalmaznak olyan elemeket, amik egyesek vallásos érzületét sérthetik, ezért előre vagy utólag is elnézést kérek. Szerintem a társadalomkritika célja görbe tükröt állítani a társadalom elé, nem pedig az "értékek rombolása".

Köszönöm a megértéseteket,
Wyr

Nyúlgyilkos

• **
  • Fórumozó
    • Profil megtekintése
« Válasz #4 Dátum: Július 08, 2009, 11:09:09 »
Lehet, hogy "hagyományos keresztény értékekre" gondolt. Bár azok csak errefelé azok... no de ha valaki pont itt nem vallja őket? Ugyan, emberek. Leben und leben lassen. :)
« Utoljára szerkesztve: Július 08, 2009, 11:10:45 írta Nyúlgyilkos »
Naplózva