Szerző Téma: Ezékiel könyvének első fejezete  (Megtekintve 954 alkalommal)

Wyr

• Adminisztrátor
  • Blogregény Troll
  • *
    • Profil megtekintése
Ezékiel könyvének első fejezete
« Dátum: Augusztus 13, 2009, 04:16:43 »
Végre elkészült az első fejezet. Kíváncsian várom a véleményeket.
http://www.blogregeny.com/lancvilag/ezekiel/7-egy

Ebben már szerepel az általatok választott Tiaran név. Hamarosan Kétlinnel is találkozhattok.

krisztabea

• Veterán Fórumozó
  • Fórumozó
    • Profil megtekintése
Re:Ezékiel könyvének első fejezete
« Válasz #1 Dátum: Augusztus 14, 2009, 01:57:52 »
 ;) Már alig vártam! Végre...!
Szép darab. Vagyis fejezet. Izgalom, és új szereplő s helyszín ide vagy oda, bizony a végére sikerült súlyoznod. Jó kis felvezetés Láncvilág törvényeinek. Mi jöhet még? Mindenesetre érdemes olvasni, és lehet párhuzamot vonni bizonyos valós társadalmak erkölcseivel. Pl. vajon mely költőt ismersz,aki nem is olyan régen még börtönben őszült meg szoci. hazájában, mígnem kegyelemből kiutasították, hogy a kapitalista Usa-ban haljon meg végül. Csak mert költő volt, s 'más' volt, nem is élt rég...
Idézet
Mintha lábujjaira vastag rétegben rárakódott a mocsár vöröses iszapja.
Vajon a lábujjai annyira valószínűtlenek, hogy mintha lábujjaknak nevezed azokat; avagy az a fránya "volna" kimaradt volna? Persze később a cipő megmagyarázza  ;D
Idézet
de szépen kérlek úrnőm, fontold meg azt, hogy a tehetetlen vagy az én tudásommal szemben.
Itt megint értetlen pofaként álltam.  ??? De Godiva értette, ez a lényeg. Nem? Fenti mondatra egyáltalán közel sem arra gondoltam, hogy mi védheti ezt az embert meg a golyótól. Olvasd vissza kívülálló szemmel! Légyszi!
Egyébként helyén van. Vajon merre kanyarintod tovább? Kit áldozol fel? Gondolom, nem Iláriont... Talán Klétuszt? Eleinte nem vennék hasznát?
Naplózva

Wyr

• Adminisztrátor
  • Blogregény Troll
  • *
    • Profil megtekintése
« Válasz #2 Dátum: Augusztus 14, 2009, 09:49:13 »
Köszönöm. Mindkét esetben igazad van, javítottam is, így:

• Úgy tűnt, mintha a lábát vastag rétegben borította volna a mocsár vöröses iszapja.
  • – Ti-ar-an va-gyok… – kezdett rá hihetetlen lassúsággal az első ember, akivel a Láncvilágon találkoztak. – Szolgálatodra. Alázatosan bocsánatodért esedezem, amennyiben megijesztettelek. Kérlek ne célozz rám, te is tudod, hogy nem árthatsz nekem. – Godiva kezdte megszokni, hogy a férfi nagyon lassan és kimérten beszél. Noha a szavakat furcsán ejtette, mégis nagyjából megértette őket. Tiarant elmebetegnek gondolta, de azért kíváncsi volt rá:

– Miért nem? Mit tudhatsz te, ami megvéd a golyótól? Valami harcművészet, vagy mi?

Wyr

• Adminisztrátor
  • Blogregény Troll
  • *
    • Profil megtekintése
« Válasz #3 Dátum: Augusztus 15, 2009, 12:06:23 »
Újabb módosítások az első fejezeten. Köszönet Noéminek.