Szerző Téma: pinter_ari által elnevezett szereplő: Kétlin (Kaitlin)  (Megtekintve 1144 alkalommal)

Wyr

• Adminisztrátor
  • Blogregény Troll
  • *
    • Profil megtekintése
pinter_ari által elnevezett szereplő: Kétlin (Kaitlin)
« Dátum: Június 19, 2009, 01:23:42 »
A twitteren felajánlottam az 50. követőnek, hogy elnevezhet egy szereplőt. Az 50. követő pinter_ari lett. Ő a Kaitlin nevet javasolta. Köszönjük neki.
Ebben a topicban erről a karakterről lehet beszélni.
Kinek mit mond ez a név? Milyen jellemet alkotnátok neki? Ki legyen ő? 

Megjegyzés: A Kaitlin névnek egy apró módosítását eszközöltem, így lett Kétlin. Mit szóltok, ettől jobban illeszkedik a (lánc)világban?
« Utoljára szerkesztve: Június 26, 2009, 09:24:57 írta Wyr »
Naplózva

Tsongee

• *
  • Fórumozó
    • Profil megtekintése
Re:pinter_ari által elnevezett szereplő: Kaitlin
« Válasz #1 Dátum: Június 19, 2009, 01:35:01 »
szerintem Kaitlin egy olyan csaj kell legyen, aki ki tud lépni az egzisztenciából és nézője lehet a világban lejátszódó színjátéknak - ha szabad így mondanom. Tehát szerintem Kaitlin legyen egy olyan szereplő, aki kapcsolatba tud lépni a különböző világok szereplőivel.
Naplózva

Wyr

• Adminisztrátor
  • Blogregény Troll
  • *
    • Profil megtekintése
« Válasz #2 Dátum: Június 19, 2009, 01:43:03 »
szerintem Kaitlin egy olyan csaj kell legyen, aki ki tud lépni az egzisztenciából és nézője lehet a világban lejátszódó színjátéknak - ha szabad így mondanom. Tehát szerintem Kaitlin legyen egy olyan szereplő, aki kapcsolatba tud lépni a különböző világok szereplőivel.
Köszönöm, ez jól hangzik. Lássuk másoknak milyen ötletei vannak, illetve ezt hagy lehet megvalósítani.

Nyúlgyilkos

• **
  • Fórumozó
    • Profil megtekintése
« Válasz #3 Dátum: Június 19, 2009, 10:54:29 »
A név alapján nem fiatal, de még távolról sem öreg; karcsú harmincas, aki többnek tűnik olykor a sok látott/megélt dolog miatt. Ennek ellenére tud élni.  ;) Első benyomásra barátságos, kellemes, jó kapcsolatteremtő - de van benne egyfajta keménység, amitől néha egészen kegyetlen is tud lenni, ha érdekei úgy kivánják. (Huh, jobb, ha elmegyek aludni.Ha még soká agyalok a néven, összehozok egy poliitikust. ;D)
Naplózva

Wyr

• Adminisztrátor
  • Blogregény Troll
  • *
    • Profil megtekintése
« Válasz #4 Dátum: Június 19, 2009, 11:03:09 »
A név alapján nem fiatal, de még távolról sem öreg; karcsú harmincas, aki többnek tűnik olykor a sok látott/megélt dolog miatt. Ennek ellenére tud élni.  ;) Első benyomásra barátságos, kellemes, jó kapcsolatteremtő - de van benne egyfajta keménység, amitől néha egészen kegyetlen is tud lenni, ha érdekei úgy kivánják. (Huh, jobb, ha elmegyek aludni.Ha még soká agyalok a néven, összehozok egy poliitikust. ;D)

Köszi, ez egész jól alakul. Valami effélét értek az alatt, hogy a blogregény a "weben kialakuló irodalmi próza". Ne menj még aludni. Az alvás amúgy is olyan hétköznapi dolog, hiszen a legtöbb ember legalább naponta csinálja.

Gabesza

• *
  • Fórumozó
    • Profil megtekintése
« Válasz #5 Dátum: Június 20, 2009, 02:05:17 »
Én is valahogy úgy képzelem el, mint Nyúlgyilkos: fiatal, de nem igazán harmincas, hanem picit fiatalabb, bár ez a harmincas se olyan rossz ötlet. Barátságos, néha kemény viszont néha tud lágy is lenni, és a legfőbb, hogy imádja a kalandokat, legyen az bármi: szóval bármibe belemegy, és nem fél semmitől, a vérében van a kalandvágy és az új dolgok iránti kíváncsiság. :)
Naplózva

Wyr

• Adminisztrátor
  • Blogregény Troll
  • *
    • Profil megtekintése
« Válasz #6 Dátum: Június 20, 2009, 02:20:39 »
Én is valahogy úgy képzelem el, mint Nyúlgyilkos: fiatal, de nem igazán harmincas, hanem picit fiatalabb, bár ez a harmincas se olyan rossz ötlet. Barátságos, néha kemény viszont néha tud lágy is lenni, és a legfőbb, hogy imádja a kalandokat, legyen az bármi: szóval bármibe belemegy, és nem fél semmitől, a vérében van a kalandvágy és az új dolgok iránti kíváncsiság. :)

Eddig nagyon jó. Köszönöm.
Akkor lássuk csak:
  • Van férje vagy együtt él valakivel? Esetleg szingli? (bocs ezt a klisét nem lehetett kihagyni)
  • Hogy néz ki? Milyen a haja? A termete?
  • És főleg: mi motiválja? Mit akar? Ez egy mellékszereplőnél nem kell túl bonyolult legyen, sem túl grandiózus. Még ha csak egy kovászos uborkát szeretne az ebédjéhez, valami célja csak kell legyen mikor bekerül a regény intertextuális világába.

Még egyszer köszönöm mindenkinek aki eddig hozzászólt, elég jól alakul a karakter, de még koránt sem kerek, volna pár dolog amit hozzá lehetne adni és ez rátok vár.

myrtille

• **
  • Fórumozó
    • Profil megtekintése
« Válasz #7 Dátum: Június 20, 2009, 12:23:26 »

Eddig nagyon jó. Köszönöm.
Akkor lássuk csak:
  • Van férje vagy együtt él valakivel? Esetleg szingli? (bocs ezt a klisét nem lehetett kihagyni)
  • Hogy néz ki? Milyen a haja? A termete?
  • És főleg: mi motiválja? Mit akar? Ez egy mellékszereplőnél nem kell túl bonyolult legyen, sem túl grandiózus. Még ha csak egy kovászos uborkát szeretne az ebédjéhez, valami célja csak kell legyen mikor bekerül a regény intertextuális világába.

Még egyszer köszönöm mindenkinek aki eddig hozzászólt, elég jól alakul a karakter, de még koránt sem kerek, volna pár dolog amit hozzá lehetne adni és ez rátok vár.

Legyen szingli, ne kelljen vacakolnia egy férjjel, max legyen egy akitől külön él,
ha már más világokkal tart kapcsolatot, keressen valakit, akire emlékezik az előző életéből.
Csak azért, hogy kicsit kavarjak :D

Naplózva

Gabesza

• *
  • Fórumozó
    • Profil megtekintése
« Válasz #8 Dátum: Június 20, 2009, 03:06:26 »
Szerintem is legyen szingli, lehet max. egy akitől már elvált, azért, mert azt megcsalta nem is egyszer más férfiakkal: szóval pasifaló egyed. Kinézetéről még nem tudok mit nyilatkozni, gondolkodnom kell rajta, de jelenleg egy szép, karcsú, szóval normális alkatú nő, fekete hajjal, normális emberi magasságban jelenik meg előttem. :)
« Utoljára szerkesztve: Június 20, 2009, 03:08:15 írta Gabesza »
Naplózva

Nyúlgyilkos

• **
  • Fórumozó
    • Profil megtekintése
« Válasz #9 Dátum: Június 20, 2009, 03:28:30 »
Na ja; ha pasasa/nője van, akkor az  esetében is felmerülnek ugyane kérdések.. ;D Szvsz szintén jó, ha egyedül van, hogy eképpen is jobban tudjon a céljára koncentrálni, bármi is légyen az. Hogy aztán ezt szabadon választotta, vagy sem (pl. elvesztette a családját valami háború, vagy egyéb "baki" (járvány, baleset) során), az megint adhat plusz motivációkat a karakternek.
Kinézetre nálam egy karcsú, magas (na, nem a kosárlabdázó pózna :)), enyhén hullámos vörösesbarna hajú, sötét szemű, szimmetrikus arcú nő jelenik meg, aki nem veti meg a sminket és az ékszereket sem. Elegáns, nem hivalkodó; de ha kell, olyan, mint egy kaméleon.
Motiváció? Ezzeh ki kellene találni neki valami multat, amiből lehet épitkezni - bár ezeknek nem kell mindjárt az elején kiderülniük. :)
(Miért, szerintem külön jó, ha valahol a mellékszereplőkis élnek. Jó példa erre G. R. R. Martin SoIaF-ciklusa; ott is szinte lemásznak a szereplők a lapról, és nemcsak a nézőpont-karakterek. Ezért (is) jó. :))
Naplózva

Wyr

• Adminisztrátor
  • Blogregény Troll
  • *
    • Profil megtekintése
« Válasz #10 Dátum: Június 21, 2009, 03:49:20 »
Jó példa erre G. R. R. Martin SoIaF-ciklusa; ott is szinte lemásznak a szereplők a lapról, és nemcsak a nézőpont-karakterek. Ezért (is) jó. :))

Örülök, hogy felhoztad a SoIaF-ot. G. R. R. Martin szerintem (is) a XXI. századi fantasy legnagyobb alakja. Már alig várom a Tűz és Jég Dalának legjújabb kötetét (A Dance with Dragons-t). Nagyon jó az egész, csak egy baj van vele, hogy ez egyáltalán nem működik ilyen léptékben egy blogregény esetében. Tényleg nagyon részletesek a szereplői, ilyesmire én is szeretnék törekedni, csak rettentő sokan vannak. A másik, hogy a blogregényt nem egyszerre olvassa valaki, éléétől-végéig, hanem hetente vagy kéthetente, fejezetenként. Na de vissza a témához.

Nagyon tetszik amit eddig írtatok. Foglaljuk össze, mi az, amiben a válaszadók nagy többsége egyet ért. (Kérlek javítsatok ki, ha tévedek)

Kaitlin
    • egyedül élő nő
    • jó kapcsolatteremtő
    • karcsú, kb. 1,75 magas harmincas, aki többnek tűnik olykor a sok látott/megélt dolog miatt
    • egyedül élő nő, ezt szabadon választotta, vagy legalább is a döntései okozták
    • imádja a kalandokat, tud kegyetlen is lenni, ha kell
    • elegáns, sötét vörös, majdnem fekete hajú, szimmetrikus arcú, smink, ékszerek, stb.

Kérlek szóljatok, ha valamit kihagytam. És várom a további ötleteket.

Ariellaa

• *
  • Fórumozó
    • Profil megtekintése
« Válasz #11 Dátum: Június 23, 2009, 01:13:49 »
Na tessék milyen jó nevet találtam ki (: Gondoltam megnézem, mik folynak itt (:
Én is nagyjából ilyennek képzeltem el, mondjuk én világosszőke hajjal, de eddig nem igazán követtem a történéseket, szóval nem szeretnék beleszólni (:
Naplózva

Wyr

• Adminisztrátor
  • Blogregény Troll
  • *
    • Profil megtekintése
« Válasz #12 Dátum: Június 24, 2009, 08:47:58 »
eddig nem igazán követtem a történéseket, szóval nem szeretnék beleszólni (:
Akkor most elolvashatod elejétől a 3. fejezet végéig: http://www.blogregeny.com/lancvilag/exordium/5-egy így aztán bennfentesként tudsz majd hozzászólni.

És tényleg jó nevet találtál ki.

Wyr

• Adminisztrátor
  • Blogregény Troll
  • *
    • Profil megtekintése
Re:pinter_ari által elnevezett szereplő: Kétlin (Kaitlin)
« Válasz #13 Dátum: Július 11, 2009, 12:22:08 »
Az következő (Ezékiel - Három) fejezetben fog először szerepleni Kétlin.
« Utoljára szerkesztve: December 15, 2009, 02:36:16 írta Wyr »
Naplózva